1
Answer
1
Comment
73
Views
inneedofhelp

What can you deduce from the salary scale?

Each vacancy post by the government, posts a Salary Scale field.
Example:
19575x475 - 21950x625 - 23200x775 - 37125x1225 - 40800x1525 - 42325

What does the above actually mean? How can an employee deduce his salary from this? Are the increments yearly or monthly?

inneedofhelp  (Level 1)
13 Nov 2017 17:09, updated
03 Sep 2017, published
Answers (1)
Bentesky
Bentesky  (Level 1)
07 Nov 2017 19:57
1
Comment

The increments are yearly.

From the above example the salary will be as follows:
Year 1 - 19575
Year 2 - 19575 + 475 = 20050
Year 3 - 20050 + 475 = 20525
Year 4 - 20525 + 475 = 21000
Year 5 - 21000 + 475 = 21475
Year 6 - 21475 + 475 = 21950

Then as from year 7, the yearly increment will be 625 added to the new basic of 21950, as shown above, until you reach the next scale.

0
0
Comments (1)
gices
gices  (Level 5)
13 Nov 2017 17:09

Thanks for the explanation :)

0
0

Think you can help? Post your answer.

You can automatically login with your Facebook account without registering on our website.